Attefallshus med krypgrund

Källa: Tjällden AB

Den stora bulken av hus av typen Attefallshus kommer troligen byggas som färdiga moduler. En lastbil kommer ut med ett färdigt hus direkt från fabrik.

Det är detta som kommer gynna den traditionella krypgrunden. Vi tror därför att de allra flesta som ska ha en grund till Attefallshus väljer dessa grundelement eftersom merkostnaden är mycket låg jämfört med oisolerade grunder men funktionen för pengarna är hög.

Krypgrunden perfekt för färdigtillverkade hus

Många av Attefallshusen kommer byggas på ett sätt som gör att de kan fraktas färdiga ut till kunden på lastbil och lyftas på plats med en kran. Ingen grund är mer lämpad för detta ändamål än krypgrunden.

Du genomför markarbetet som vanligt (se exempelvis här) ställer upp dina krypgrundsbalkar enligt en ritning och sedan är det bara att ställa upp huset.

I de fall lastbil kommer med huset

Om lastbilen kommer med ett Attefallshus så är det bara att lyfta huset på plats. Det är viktigt givetvis att måtten anpassats på ett bra sätt utifrån ritningarna både gällande grunden och huset. Med hus tillverkade i fabrik blir detta mer standardiserat.

Välj fuktsäkra alternativ som grundbalkar

Idag finns det isolerade krypgrundselement som bildar grundbalkar. Det gör att klimatet i krypgrunden både är gynnsamt ur isoleringsperspektiv men också för fukten. Fukt skapas i krypgrunder som är oisolerade.

Läs mer om fuktsäkra krypgrunder här

Fördelar med krypgrunder för Attefallshus

  • Bästa grunden om huset kommer från fabrik med färdigt bjälklag.
  • Mycket kostnadseffektiv grund.
  • Mycket låg arbetskostnad på plats för hantverkare. Mindre än exempelvis lecablock eller liknande lösningar.
  • Fuktsäker
    • Nackdelar med krypgrunder för Attefallshus

      • Mindre intressant om man ska ha vattenburen golvvärme i husgrunden.

Artiklar

Micke svarar

Vision Husgrunder.com

Vår vision är att svara på de frågor som våra läsare har. Tveka därför inte att kontakta oss och meddela oss era frågor så tar vi upp dem här. Vi är dock inget forum. Husgrunder.com ska vara platsen på internet dit du vänder dig när du vill ha svar på frågor - inte bli förvirrad med fler frågor!