Fråga från anonym

Jag har en till fråga om ventilerade golv.
Besiktningsmannen för mitt hus bedömde att det vore vettigt att undertrycksventilera golvet, men att det förmodligen går utan. Han sa också att han själva hade gjort det och att jobbet kanske landar på runt 30000kr. För min del vill jag göra saker grundligt så jag vill undertrycksventilera golvet.

Till själva frågan. När jag läser på din sida och googlar hittar jag bara lösningar som bygger på att man har nån typ av platonmatta.
Och då måste man bryts upp befintligt golv helt och hållet. Finns det inte system som går att installera med befintligt golv?
Innergolven kommer jag för all del på sikt byta men det är ju ett ganska mycket större jobba att även ta undergiven.

Svar från Micke

Hej ,

Pratade precis med JApe.
Man bör enligt dem undvika ventilera en befintlig konstruktion, det är svårt att ha kontroll var luften kommer in och om hela ytan verkligen blir ventilerad. I värsta fall sugs uteluft in i konstruktionen med kalla golv till följd. Inget vi rekommenderar alltså men om man vill göra det ändå kan exempelvis Japes tilluftsdon och fläkt användas.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS