Fråga från anonym

Har en villa från 1939 som behöver dränering, 2 sidor lätt tillgängliga, en sida under altan (a 1,5 meter jord), en sida under uterum (ca 1,5 meter jord). Behöver veta hur bråttom det är med dränering (t.ex. risk för strukturell skada?) oh om uterummer ska rivas eller om det går att arbeta under (gräva sig in från sidan?) Mvh J

Svar från Micke

Hej ,

Det är lite klurigt så jag fick fråga en markentreprenör om deras uppfattning kring din dräneringen under ditt befintliga uterum.

Om dräneringen under uterummet är bra så behöver du inte göra något med den. Då kan du vid omdränering av källaren koppla på denna på den befintliga. Fungerar den dåligt behöver du gräva ner till samma djup som källaren (för uterumsdelen), och lägga dränering även där (men utanför uterummet). Se upp för rasrisken.

Du har ju idag, i och med uterummet, antagligen dränering i två nivåer. En för källaren och en för uterummet. Som sedan möts i dräneringsbrunnen.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel