Fråga från anna från Simrishamn

Hej Micke,

Ville rådfråga dig om vad du tycker om glasfiberpool jämfört med en linerpool.

Vi har haft pool innan och kan lite om pooler men ville se om du har några goda råd.
Mvh Anna

Svar från Micke

Hej anna,
Nr 1 – jag är partisk. Jag har mycket nära samarbete med Tjällden så jag kan eg bara linerpoolen.
Viktiga att tydliggöra det av marknadsföringsskäl.

Men du ställer frågan så jag svarar gärna hur jag ser på det 🙂

En glasfiberpool & en linerpool har sina för och nackdelar.

Största fördelen med glasfiberpoolen

  • Den största fördelen är absolut att poolen går så fort att få på plats. Har vänner som byggt med detta och det fungerar finfint och de är jättenöjda.
  • Du kan få en rund pool om du vill det. Ganska fräckt.

Största nackdelen med glasfiberpoolen

  • Köp inget skräp. Köp en bra pool. Dåliga glasfiberpooler kan inte tömmas och håller inte så länge. De missfärgas lätt osv. Googla runt bara så får du se. Köp kvalitet! Har varit med om glasfiberpooler som sett riktigt tråkiga ut efter 7-8 år. Det kan en linerpool också göra men då byter man linern.
  • De flesta plastpooler behöver gjutas omkring. Det gör tycker jag att poängen försvinner. Du behöver ha ett gjutprojekt innan för att poolen ska hålla. Detta tror jag inte behövs för bra glasfiberpooler så återigen köp inget skräp.
  • Jag hade inte velat vara den markentreprenör/poolbyggare som ska sätta ner en kvalitetsglasfiberpool för 200 000 i en grop. Det gäller verkligen att man har försäkringar och kan sina grejor. Så har du bara säkrat det är du som kund egentligen safe.

Största fördelen med linerpoolen

  • Jämfört med just glasfiberpoolen så är linerpooler bra då du kan byta linern. Omlinern missfärgas så byter man bara linern. Du behöver inte byta hela poolen.
  • Poolsystemet upplever jag som mer robust och utbytbart. Återigen är jag partiskt. Poolstommen står där och gör sin sak,dvs står för hållbarheten. Linern står för färg mm.

Största nackdelen med linerpoolen

  • Det finns många poolsystem, inklusive den jag förespråkar – Tjällden poolen, som tar lite längre tid att bygga. Jag tycker det är värt det.

Ladda gärna ner mina pooltips. Du finner dem under mina downloads här.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel