Fråga från Albin från Eskilstuna

Hej Micke!

Vårt maskinrum kommer ligga en bit från poolen (ca 7-8m) och något högre än vattenytan, så vad jag förstår så kommer det behövas
backventiler isåfall. Kan man dra alla PEM-slangar (2 utlopp & 2 inlopp) dit för att undvika att ha nergrävda T-kopplingar i
marken och istället sätta dessa i maskinrummet ? Det går väl åt lite mer PEM slang men då har man mer koll på ev. läckage mm.

Hur låter det för dig?

Vh A

Svar från Micke

Hej Albin,

7-8 m är ingen fara att ha till teknikrummet till poolen och precis som du säger brukar man då sätta en backventil för att undvika att vattnet rinner tillbaka till poolen när man stänger av cirkulationspumpen. Man brukar ha en t-koppling precis bakom inloppen (de hamnar dock ganska så högt så ifall du ska ha trädäck så kan du ju ha dem synliga. Det borde ju dock inte vara något problem att dra två separata slangar till inloppen. Jag kan dubbelkolla detta med någon kunnig på det för säkerhetsskull. För bräddavloppen brukar man dra två separata slangar.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel