Fråga från Anonym

Hej Micke! Köpte ett hus med torpargrund, byggt 1910, för 8 år sedan. Det var mycket fukt från marken då huset hade sättningar redan. Vi gjorde en lucka i golvet och grävde ur enl rek från fackman, från endast 38 cm där det var som lägst till möjlighet att krypa på alla fyra. Det blev 8 ton jord om jag minns rätt. Vi fortsatte enl rek att plasta en fuktspärr och satte in avfuktare på livstid.
Problemet nu är att sättningarna har ökat, huset sluttar invändigt från skorstenen ut mot ytterväggar på ett oroväckande sätt så vi får palla upp halva sängarna för att sova någorlunda plant och jordkällarens steningång har krympt betänkligt på sista året. Jag läste att trähus är elastiska och inte rasar i första taget som tur är! Men det känns dags att agera… Läste om ett företag som sprutar in något gegg som expanderar och blir betonghårt som ett sätt att fixa golv/hus som lutar. Är det bra? Finns andra sätt? Beror det på vår utgrävning?

Svar från Micke

Hej,

Ber en konstruktör som kan kolla på det kontakta dig

Första samtalen kostar inget
Om de rekommenderar geopolymer eller inte får han avgöra.

Med vänlig hälsning, Micke

PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel