Fråga från Daniel från Gustavsberg/Stockholm

Hej Micke,
Tänkte mura upp en pool själv. Har du monteringsanvisningar eller liknande hur man går till väga?
Vad tror du om att genomföra detta projektet själv.
//Daniel

Svar från Micke

Hej Daniel,

Jag tycker det låter som en lysande ide att bygga själv. Problemet med att mura en pool själv är att du inte har en färdig pool lösning som du kan bygga med. Du får liksom läsa in sig på allt själv och beställa allt själv för första gången.

Dvs följande är något du själv måste konstruera:

  • Grunden behöver köpas in själv. Denna är dock enkel då man kan göra en standardgrund. Betänk dock konstruktionen med väggarna hur de ska samverka med poolens betongplatta.
  • Hur fäster du in poolväggarna i betongplattan så du inte får en vägg som viker sig. Här behöver du någon som har tagit ansvar för konstruktionen. Hur armerar du väggarna. När man köper armering på byggmaterialhandeln är de inte heller förbockade. Får man göra själv.
  • Hur fäster du in linern i poolsystemet?
  • Hur köper du in linern?
  • Hur bygger du upp pooltrappan alt fäster poolstegen?

Summa summrum – Tjällden AB har ett byggsystem som gör att du med deras block kan du enkelt bygga själv. Men du får ett poolpaket du kan bygga ihop och allt ingår för en fungerande pool. Du behöver inte tänka på hur du ska konstruera poolen, det ingår.

Missa inte min artikel om att bygga pool här.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel