Fråga från Mattias

Har ett gammalt hus från 1900 har ingen plast i väggar eller tak. Har golv med spån som isolering vi har lagt golv värme i spårade spån skivor och ska nu lägga laminat golv. Under golvet är en inredd källare med tvättstuga och bastu med dusch källaren är bra ventilerad och värme finns och är på året om.
Min fråga är om jag ska lägga ålderbeständig plast på golv värmen innan laminat golvet eller om det kan skada huset på något sätt?
Om svaret är ja så skulle jag gärna vilja veta varför. Skulle gärna vilja veta om alternativet är att hoppa över plasten är ett bra alternativ.

Jag är lite orolig att fukt ska stanna i bjälklaget fukten som kommer underifrån alltså. Plasten är inhandlad så det är ingen ekonomisk fråga utan att jag vill vara 100% säkert på hur jag ska gå till väga…

tack för svar Med vänlig hälsning mattias

Svar från Micke

Hej Mattias ,

Detta handlar om inomhusklimat och golvvärme på träbjälklag tillsammans. Sätter dig i kontakt med personer som är experter på det.

mvh
Micke
PS: Här är villkoren kring ansvar och liknande för mina tips, frågor och svar på husgrunder.com och läs mer om hur jag jobbar med denna hemsidan här.
:DS

Fick du hjälp av denna artikel